Yritysesittely

Energiayhtiöiden tulevaisuuden haasteisiin vastaaminen niin polttoainejakeissa kuin logistiikan monimuotoisuuden kehittämisessä ovat vahvuuksiamme, joilla olemme saavuttaneet hyvät ja pitkäaikaiset asiakassuhteet Savo-Karjalan ja Pohjanmaan alueella.

Logistiikan ja laadun varmistamiseksi, meillä on varastointialue Peltosalmella Iisalmessa. Paikka on valmis terminaali ja pohjarakenne on sellainen, että varastointi/haketus/lastaus/lajittelu voidaan hoitaa laatu edellä. Alueen muoto ja avoimuus antaa myös tavaran varastoinnille hyvät puitteet. Avoimuus on myös työskentelyn turvallisuuden kannalta hyvä.

Peat Power Oy kuiviketurve kuljetukset video
Katso video

Peat Power tuottaa maasta ja puusta terveyttä, energiaa ja kasvuvoimaa Suomeen.

Tavoitteenamme on olla toiminta-alueellamme turve-energia-, kasvualusta- ja kuivikemarkkinoiden pitkäaikainen, luotettavin ja laadukkain toimija, joka takaa parhaan asiakaskokemuksen.

Tuotantoketjumme kestää katseet.

Toimintamme on tavoitteellista ja vastuullista. Se pidetään, mitä luvataan. Olemme minimoineet hankintaketjut, koko toimitusketju on napakasti omissa käsissämme.

Kotipaikkamme on Vieremä, ja omat tuotantoalueemme sijaitsevat Ylä-Savossa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Perheyrityksenä olemme joustavia ja ketteriä, ja nautimme yhdessä tekemisestä. Olemme rohkeita ja innovatiivisia – aina valmiita uudistumaan.

Asiakas on aina toimintamme lähtökohtana.

Jatkuvasti muuttuvilla markkinoilla pyrimme reagoimaan mahdollisimman nopeasti, vastaten sen hetkisiin asiakastarpeisiin.

Tuotamme laadukasta, turvallista ja terveellistä kuiviketurvetta tuotantoeläimille.

Haluamme mahdollistaa sähkön ja lämmön tuottamisen kotimaisilla eettisillä ja ekologisilla energiaratkaisuilla.

Olemme omalta osaltamme tukemassa kiertotaloutta kasvuturpeen tuottamisen lisäksi myös puujalostuksen sivutuotteiden jatkojalostuksella ja kuiviketurpeen tuotannolla

Henkilökuva Jarkko Juntunen

Jarkko Juntunen

Toimitusjohtaja, sekatyömies
Osto ja myynti

Kuka olet?
Olen Juntusen Jarkko. Olen lähtöisin Kiuruvedeltä ja opiskelin Iisalmen Peltosalmella agrologin tutkinnon. Opiskeluaikana tutustuin tulevaan vaimooni Katriin, ja perhe perustettiin sitten aikanaan Katrin kotitilalle. Vieremän Nissilän kylässä asumme edelleen, ja kolme aikuista lastamme ovat jo muuttaneet omilleen.

Kaikenlaiset konehommat kiinnostivat jo polvenkorkuisena. Pikkupojasta asti olin kesät naapureiden ja sukulaisten maatiloilla riesana. Kun 16-vuotiaana pääsin turvesuolle traktorikuskiksi, oli homma selvä. Tiesin, että tämä on sitä mitä tykkään tehdä. Siinä mielessä työurani kuulostaa tylsältä: niin nuorena aloitin ja samaa olen jatkanut.

Tykkäsin tästä työstä jo nuorena niin paljon, että lukio jäi kesken ensimmäisen vuoden toukokuussa, kun turvesuo kutsui. Kotipaikan mailla oli pieni suo, ja sillä aloitin. Parikymppisenä aloitin yrittäjänä, ja toimin ensimmäiset kymmenen vuotta toiminimellä. Toisen mokoman tein yhtiökumppanin kanssa Konnun Turve Oy-nimellä. Vuonna 2015 perustin sitten Peat Powerin.

Mitä teet Peat Power Oy:ssä?
Toimitusjohtajahan minä nimikkeeltä olen, mutta työn ja asenteeni puolesta olen enemmän sekatyömies. Tykkään edelleen tehdä kaikenlaisia konehommia, enkä halua olla pelkästään työnjohtaja. Kaivaminen, kuljettaminen ja korjaustyöt ovat minun juttujani. Firman paperihommat ovat nykyään pääosin Katrin eli rakkaan vaimoni vastuulla. Huolto- ja korjaushommissa on kaverina poikamme Antti, ja kun myynti- ja markkinointipuolen hoitaa Kalle, on minulla mahdollisuus olla haluamissani hommissa.

Mikä on mottosi?
Asenne ratkaisee aina.

Mitä teet vapaa-ajallasi?
Vapaa-aikaa ei hirveästi ole, sillä tykkään työstäni ja tässä on aina jotain tekemisestä. Toki iän myötä enempi ja enempi vapaatakin arvostaa. Silloin kun maltan vapaalle lähteä, niin omalta pellolta on hyvä lähteä liitelemään ultrakevyellä koneella tai lähteä mökille saunanlämmitykseen.

Henkilökuva - Antti Juntunen

Antti Juntunen

Korjaamotyöntekijä, kone- ja autokuski

Kuka olet?
Olen Antti, ja olen yrittäjäperheen poika. Perheyrityksestä kun on kyse, niin aloitin jo 14-vuotiaana traktorihommat turvesuolla. Isän mukana tuli istuttua myös turverekan kyydissä. Kuorma-auto hommat ovat kiinnostaneet pienestä pitäen.

Opiskelin Peltosalmella maanrakennuskonekuljettajaksi, ja valmistuin vuonna 2016. Isä yllytti hankkimaan kuorma-auton kortin, sekä tarjosi töitä Peat Powerissa. Tammikuussa 2018 aloitin kokopäivätyöt ja edelleen teen työtä, josta on helppo nauttia.
 
Mitä teet Peat Powerissa?
Ajan talvet kuorma-autoa ja kesät traktoria. Lisäksi työhöni kuuluu kaluston huoltaminen. Tässä työssä saa ja on mahdollista oppia koko ajan uutta. Mitä enemmän koneita rassasi, sitä enemmän konetekniikka kiinnosti, joten opiskelin työn ohessa raskaskalustomekaanikoksi. Itse asiassa suoritimme Kajaanin ammattiopistossa raskaskalustomekaanikon tutkinnon molemmat, isä ja minä. Siinäpä viisastuttiin ja saatiin tarvittavat valmiudet huoltaa olemassa olevaa kalustoa.
  
Mikä on mottosi?
Ilta on aamua viisaampi.
 
Mitä teet vapaa-ajallasi?
Vapaa-aika kuluu koneita ja autoja laitellen, ja samanhenkisten ystävien kanssa touhuten. Talvella lumilautailen, ja lisäksi harrastan pistooli- ja kivääriammuntaa.

Katri Kurtelius-Juntunen

Toimisto

Kuka olet?
Olen Katri Kurtelius-Juntunen ja olen paljasjalkainen vieremäläinen. Perheeseeni kuuluu Jarkon ja minun lisäksi kolme lastamme; Antti, Joonas ja Maria.

Olen maitotilan tytär, ja aloin työskennellä lapsuudenkodin maatalousyhtymässä kokopäiväisesti agrologiksi valmistumisen jälkeen eli vuodesta 1993 lähtien. Jarkon kanssa menimme naimisiin vuonna 1996 ja maatilan sukupolvenvaihdos tehtiin 1999. Lypsykarja ja turveyritys kävivät kuitenkin turhan haastavaksi kahdelle ihmiselle, ja niin luovuimme lehmistä vuonna 2010.

Mitä teet Peat Power Oy:ssä?
Olen pikkuhiljaa siirtynyt maatalouspuolelta Peat Poweriin. Minun vastuullani on yhtiön toimistotöitä; laskun- ja palkanmaksut sekä kirjanpitoaineiston kokoaminen. Toimin kuriirina kuljettaen tavaraa, ihmisiä tai papereita. Ja hyppään avuksi siihen missä tarvitaan, kykyjeni mukaan!

Mikä on mottosi?
Rakkaus, rehellisyys ja vastuu

Mitä teet vapaa-ajallasi?
Suurimman osan vapaa-ajastani vie luottamustoimet. Olen aina ollut aktiivinen vaikuttaja, mutta lypsykarjasta luopumisen jälkeen nämä ”työt” ovat vieneet yhä enemmän mukanaan. Tykkään lenkkeillä Elli-westien kanssa ja patikoida luontopolkuja siskojeni kanssa. Kesällä nautin puutarhatöistä ja marjastamisesta.